Akıllı telefon modelleri denilince akla gelen ilk markalardan biri olan Xiaomi, Mart ayında gerçekleştirdiği lansmanında yeni Redmi Note 10S cihazını tanıttı. Otoriteler tarafından merakla beklenen yeni seri, video içeriklerinde ve forumlarda şimdiden adından bir hayli söz ettirdi.
Pazarda kendisine düşen payı her geçen yıl daha da artıran Xiaomi telefon modelleri, kullanıcı kitlesini her yeni seride şaşırtmayı başarırken, beklenti ve ihtiyaçlara da net bir şekilde cevap veriyor. Beyaz, mavi, gri ve mor olmak üzere dört farklı renk ile piyasa sürülen Xiaomi Redmi Note 10S, önceki serilerde görmeye alışık olduğumuz metal görünümlü plastik çerçeve ve kapak ile karşımıza çıkıyor.
Xiaomi Redmi Note 10S, tam bir fiyat/performans canavarı olarak değerlendiriliyor. Çerçeve kısmının bir hayli ince tutulması rahat bir kullanım imkanı sağlarken ön yüzde bulunan selfie kamerası, ekran ile uyumlu bir şekilde entegre edilmiş. Redmi Note 10S incelemesi ve çok daha fazlası akakce.com farkıyla sizlerle!
Telefon ekranının büyük ya da küçük olarak tercih edilmesi kullanıcıdan kullanıcıya değişkenlik gösteriyor. Ekranın teknolojilerinin her geçen gün geliştiği günümüz koşullarında özellikle piksel ve renk yoğunlukları en dikkat çeken özellikler arasında yer alıyor. Xiaomi Redmi Note 10S ekranı, boyut olarak ele alındığında büyük denilebilecek 6.43 inçlik genişlikle kullanıcılarının karşısına çıkıyor.
AMOLED ekran teknolojisi kullanılan cihaz aynı zamanda 1080x2400 Full HD Plus ekran çözünürlüğüne sahip. Sınıfına göre gayet yüksek olarak nitelendirilebilecek ekrana 409 PPI piksel yoğunluğu da eklenince kusursuz bir kullanım imkanı sağlanıyor.
Ekran tazeleme hızı ise son dönemlerde oldukça popüler bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. 60 Hz ekran tazeleme oranına sahip Redmi Note 10S, bu bakımdan biraz sınıfta kalmış görünüyor. Nitekim muadillerinin kullandığı optimize edilebilme seçeneğine sahip 120 Hz ekranlar, Note 10S serisine göre oldukça ileride. Ancak bunu çok da sorun etmeyen kullanıcılar için Corning Gorilla Glass 3 dayanıklılığına sahip ekran, çizilmeye dirençli kapasitif ekranı ile hiç de fena değil.
16 milyon renk sayısına sahip Xiaomi Note 10S ekranının gövdesine oranı ise yaklaşık %83. Otoriteler tarafından ortalama bir değer olarak kabul edilen bu oranın çerçevesiz tasarımı sebebiyle daha geniş göründüğü ise su götürmez bir gerçek.
Bir cep telefonunun genel geçer bir performansa sahip olması, kamera özelliklerinin en azından ortalama değerlere sahip olmasını gerektiriyor. 5 adet kamerası bulunan Redmi Note 10S, 64 megapiksellik devasa çözünürlükte bir ana kameraya sahip. Ancak ne yazık ki bu denli yüksek çözünürlüğe sahip kamerada optik görüntü sabitleyici özelliği bulunmuyor. f1/79 diyafram aralığına sahip ana kamera ile 4K kalitesinde videolar çekebilmek mümkün. 30 FPS değerindeki videolar aynı zamanda time-lapse ve slow motion (yavaş çekim) özelliklerini de barındırıyor.
8 megapiksel çözünürlüğündeki ikinci arka kamera f2/2 diyafram aralığı ile karşımıza çıkıyor. Ekstra geniş açı özelliği sunan bu kamera ile en ince ayrıntıları bile kolayca yakalayabilmek mümkün. Özellikle doğa fotoğrafı çekmeye düşkün olan kullanıcılar için bir hayli kullanışlı olan bu kamera, 118 derecelik bir geniş açı imkanı sunuyor.
Üçüncü arka kamera ile makro çekimler yapılabilirken dördüncü arka kamera ise derinlik algısı sağlıyor. 1080p video çözünürlüğüne sahip ön kamera 13 megapiksel. Portre modu ve yapay zeka sahne algılama özelliği ile geliştirilen ön kamera, piyasada yer alan diğer fiyat/performans telefonlarına göre oldukça yeterli denilebilir.
Bir akıllı telefon modelinin uzun yıllar beklenti ve ihtiyaçlara cevap verebilmesinin yolu, güçlü bir donanıma sahip olmasından geçiyor. Teknik bakımdan “yeterli”nin bir tık üzerinde olarak değerlendirebilecek Redmi Note 10S serisi, muadillerine göre bir adım önde görünüyor.
MediaTek Hello G95 yonga setine sahip model, 8 çekirdekli 2.05 GHz işlemcisi ile aslında oldukça güçlü. İki adet ARM Cortex-A76 ana işlemciye, tam altı tane 2.0 GHz frekansında yardımcı işlemci eşlik ediyor. Mali-G76 MC4 grafik işlemcisi tercih edilen üründe 900 MHz GPU frekansı bulunurken CPU üretim teknolojisi 12 nanometre olarak karşımıza çıkıyor.
Böyle bir işlemcinin ihtiyacı olan en önemli şey ise güçlü bir RAM kapasitesi. Xiaomi Redmi Note 10S’in 6 GB ve 8 GB RAM seçenekleri teknik bakımdan işlemcisini destekleyebilecek cinsten. 128 GB’lık dahili depolama her ne kadar yetersiz görünse de neyseki 512 GB hafıza kartı desteği ile bir nebze olsun bu problem ortadan kalkıyor. Xiaomi Redmi Note 10S 5G bağlantısını desteklemiyor. Radyo ve stereo özelliklerini de barındıran ürün, 3.5 mm kulaklık girişine sahip.
Redmi Note 10S içerik ve video üreticileri için yeterli özelliklere sahip olduğu gibi aynı zamanda mobil oyun tutkunlarının da tercih edebileceği bir telefon. Yüksek grafik gereksinimi gerektiren oyunlarda bile akıcı oyun deneyimleri yaşayabilmeyi mümkün kılan cihazda, kullanıcıların deyimiyle ısınma problemlerinin de önüne geçilmiş gibi görünüyor.
Günümüzde akıllı telefonların batarya performansı geçmişe nazaran daha üst düzeyde. Bu konuda hiç şüphesiz kullanıcıların üretici firmalara getirdiği eleştiriler oldukça etkili oldu. Bu eleştirilerin haricinde geliştirilen işlemci ve sanal zeka, kullanıcıların yaptığı işlemleri daha etkili bir şekilde optimize edilmesini sağladı. Böylece yapılan işleme göre optimize edilen batarya kullanımı, bataryanın daha uzun süre şarj edilmeden kullanmanın önünü açtı. Xiaomi Redmi Note 10S bataryası da bu noktada oldukça geniş bir batarya kapasitesi ile kullanıcılara sunuldu.
5000 mAh kapasiteye sahip batarya oldukça güçlü. Gün içinde tekrar tekrar şarj etme ihtiyacının önüne geçen bu batarya ile uzun süreli kesintisiz video çekimleri yaparken ya da herhangi bir mobil oyun oynarken zamanın nasıl geçtiğini anlamak imkansız.
Lithium Polymer (Li-Po) batarya teknolojisi kullanılan cihazı 33 W hızlı şarj edebilme özelliği ile kısa sürede şarj edebilmek de mümkün. USB Type-C kablosu ile şarj edilebilen üründe ne yazık ki kablosuz şarj özelliği bulunmuyor.
Bir cep telefonu satın almadan önce o ürünün artı ve eksi yönlerini bilmek oldukça önemlidir. Her telefon modelinin muadillerine göre avantajları ve dezavantajları bulunur. Redmi Note 10 S artıları;
Xiaomi Redmi Notes 10S Eksileri;
Xiaomi Redmi Note 10S genel performans (AnTuTu) bakımından kendi grubunda bulunan telefonlara göre ise aşağıdaki performansı sergilerdi:
Genel Performans (AnTuTu) | Puan |
Xiaomi Redmi Note 10S | 324.498 |
Grup Ortalaması | 211.991 |
Grubun En İyi Telefonu (Poco X3 Pro) | 478.897 |
Grubun En Kötü Telefonu | 16.000 |
Tabloya göre Redmi Note 10S, 324.498 Antutu puanı alarak rakiplerine oranla ortalamanın üzerinde bir performans sergiliyor. Muadilleri arasında en iyi skoru alan Poco X3 Pro ise 478.897 antutu puanına sahip. Fiyat/performans ve özellikler bakımından Xiaomi Redmi Note 10S, X3 Pro’nun iyi bir alternatifi olabilir. Geliştirilmiş özellikler ve yukarıda atfedilen performansların bir-iki tık üzerinde bir telefona sahip olmak isteyen kullanıcılar için ise Xiaomi Redmi Note 10 Pro oldukça ideal görünüyor.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
© 2020 Kredi Kartsız Elden Taksitli Alışveriş Merkezi | Celikkardesleravm.com Tüm hakları saklıdır.